Drustvena Mreza FILMSKI.INTERNET

Drama Davida Finchera je biografija osnivaca Facebooka, ‘smokljanski Gradanin Kane’ koji pokazuje kako je Mark Zuckerberg ukrao ideju, izdao prijatelja i zaradio milijarde dolara! Iako je Zuckerberg izjavio da ne bi htio da itko snimi film njemu dok je ziv, zelja mu se ipak nije ispunila, a film ‘Drustvena mreza’ glavnog osnivaca Facebooka ne prikazuje u dobrom svjetlu. Neobican triler poslovnoj etici, klasnim razlikama i smislu drustvenih mreza fascinirao je i ostale kriticare koji su istakli da je rijec zabavnom dvosatnom filmu koji zasluzuje da ga se ‘lajka’. Mnogi hvalospjevi od strane publike motivirani su uglavnom emocionalnom povezanoscu ili cak ovisnoscu sa ovom drustvenom mrezom zvanom Facebook. Da za 10 godina vise ne bude Facebooka, tadasnji gledatelj jedva da bi znao cemu movie govori.drustvena mreza,selfi

Jer fanove ocito jako zanima i odusevljava movie koji prikazuje kako je nastala drustvena mreza koja im je uvelike uljepsala zivot ili bez koji mnogi nebi mogli. Godine vjerovatno bi prosao neopazeno, ovako kad je Fb bosanski instagram vec uvelike globalno popularan i postao virtualnim fenomenom poznati redatelj David Fincher je iskoristio priliku jer znao je da na vrhuncu slave Facebooka njegovo djelo ce biti vrlo gledano.

Zelim pogledati ovaj movie , i skinuo sam ga, ali imam problema s titlovima, pa bi molio ako mi netko moze reci gdje mogu naci titlove za ovaj film, bio bi veoma zahvalan. Poslednjih nekoliko dana posecenost i broj novih registracija u konstantnom su porastu, a kako istice Mike Butcher, za popularnost nove mreze mogli bi biti zasluzni pripadnici LGBT zajednice koji su i dalje ogorceni na Fb i na njihovu politiku koja nalaze koriscenje pravih imena. Naravno, samim tim sto imaju ogroman broj korisnika, Fb i Twitter svakako spadaju u osnovne drustvene mreze.drustvena mreza,selfi

Osnivac i CEO ovog servisa, Paul Budnitz, izjavio je da iako ova drustvena mreza trenutno nema naprednije postavke kada je privatnost u pitanju, razvojni tim vredno radi kako bi se korisnicima omogucilo blokiranje korisnika koji ih uznemiravaju. Ukoliko ste se pitali koja je prava dimenzija, u postu su objasnjene dimenzije za Facebook, Google+, Twitter i Pinterest. Premda nije bio u potpunosti ignoriran kada je izasao (u 22 tjedna igranja u svjetskim kinima utrzio je skoro 225 milijuna dolara, sto movie s budzetom od oko 40 milijuna cini vrlo uspjesnim), mnogi su bili skepticni zbog straha da film nece biti nista vise od glorificirane reklame za sam Facebook.

Premda se movie zove Drustvena mreza, protagonist filma decidirano je nedrustven i to je nesto sto se tijekom samog filma vise puta naglasi. Dakako, ovaj dio filma uzburkao je najvise strasti, a Drustvena mreza tu zauzima vrlo jasan stav, prepustajuci gledatelju da procijeni sam. Film koji se na ovakav nacin oslanja na likove i njihovu meduigru zahtijeva izvrsne glumce, a Drustvena mreza ima ih napretek.

Advertisements
Standard